Haber & Duyuru

Petlas Bayiliği

Petlas Bayiliği

Koç-Las Ticaret olarak kurulan firmamız 2004 yılında yerli firma olan Petlas'ın bayiliğini almıştır.

Devamını Oku...

Hankook Bayiliği

Hankook Bayiliği

Koç-Las Oto Lastik olarak 2004 yılından bu yana üst düzey lastikler üreten Hankook bayiliğine devam etmektedir.

Devamını Oku...

Falken Bayiliği

Falken Bayiliği

Koç-Las Oto Lastik olarak 2004 yılından bu yana üst düzey lastikler üreten Falken bayiliğine devam etmektedir.

Devamını Oku...

Dunlop Bayiliği

Dunlop Bayiliği

Koç-Las Oto Lastik olarak 2004 yılından bu yana üst düzey lastikler üreten Dunlop bayiliğine devam etmektedir.

Devamını Oku...
Previous
Next

Ziyaretçi Sayacı

Bugün 24

Dün 29

Bu Hafta 24

Bu Ay 53

Toplam 70272

Doviz Kurları

 

 

 

Kış Kullanımı;


İşte kış koşullarında araba kullanırken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar:


GÖRÜ: Bir sürücünün temizlik açısından en titiz olması gereken nokta görüş açısını en iyi seviyede tutmasına imkan sağlayacak cam ve aynalarıdır. Sürüş esnasında etrafınızı temiz bir camdan izlediğinizden emin olun. Güvenliğiniz için görüş mesafenizin iyi olması gerekmektedir. Yola çıkmadan,otomobilinizin camlarında birikmiş olan su birikintilerini ve karları mutlaka temizleyin.

HAZIRLIK: Yola çıkmadan önce hazırlık yapın. Emin olmanız gerekenler, aracınızın altında bulunan lastiğin kış lastiği olması, radyatördeki antifriz ve su karışımı ile akü kontrolleridir. Standart lastiklerinizi kışın zorlu hava şartlarında kullanmak,lastiklerinizin ömrünü azaltmak demektir. En doğrusu kasım ayında kış lastiklerinizi taktırmak, bir sonraki kış döneminde kullanmak üzere nisan ayında çıkartmak olacaktır. Aracınızın radyatöründeki antifriz ve su karışımının ideal ölçüsü her birinin eşit ölçüde olmasıdır. Bu karışımdaki ölçünün değişmesi, sıcak ve soğuk koşullarda aracın performansını olumsuz yönde etkileyecektir.
Aracınızdaki aküyü, üç yıldan fazla bir süredir kullanıyorsanız, kış başlamadan önce servis istasyonunuza uğrayıp kontrol ettirin.

YOLDA: Araç kullanırken hızlı manevra yapılması gerekebileceğini akıldan çıkartmamak ve hareketleri zorlaştırmayacak rahat giysiler giymek çok önemlidir. Motoru çalıştırdıktan sonra birkaç saniye beklemenin gerekli olduğu düşünülür oysa ki motoru çalıştırdıktan sonra hemen harekete geçmek katalizatörü daha hızlı ısıtacağından daha çabuk devreye girmesini sağlar. Araç içerisinde oluşabilecek buhardan kurtulmak için havalandırmayı açıp ön cama vermeniz ve camlarınızı açarak hava sirkülasyonu yapmanız gerekmektedir.

SÜRÜŞ: Normal hava şartlarında gösterilen dikkatin daha fazlası gösterilmeli ve öndeki araçla aradaki takip mesafesinin mümkün olduğunca çok bırakılması gerekmektedir bu sayede fren yapılması gerektiğinde uzayacak fren mesafesinden sürücü olumsuz yönde etkilenmeyecektir. Yumuşak karda ise tam fren duruş mesafesini kısaltacaktır çünkü ön tekerlekler bir kürek işlevi görecek ve aracın önünde kar birikmesini sağlayacaktır.

RİSKLER: Buzlanma riski rüzgara açık olan yerlerde daha çok olacaktır bu yüzden ilerlemekte olduğunu zeminin altında buzdan bir kütle olabileceğini akıldan çıkartmamak gerekiyor. Buzlanmanın olabileceği düşünülerek virajlarda hızın düşürülmesi ve direksiyonun mümkün olduğunca yavaş çevrilmesi gerekmektedir. Yokuşlara hızlı girilmesi ve aracın hareket enerjisinden faydalanmaya çalışılmalıdır.



Kış Lastiklerinin Avantajları;



Normal lastiklere göre farklı sırt desen tasarımı ve sırt karışımı ile hazırlanan kış lastikleri özellikle sıfırın altındaki hava sıcaklıklarında bile yumuşak ve dayanıklılığını koruyacak bir yapıya sahiptir.

Karlı ve buzlu zeminlerde lastiğin, yola tutunmasının ve çekiş yeteneğinin standart lastiklere göre daha iyi olması için, sırt desen tasarımı ince lameli ve geniş bloklu olarak tasarlanmıştır.

Kış lastiklerinde bulunan kış şartları için tasarlanmış özel omuz profili ıslak ve karlı zeminlerde yüksek yol tutuş elde edilmesini sağlar.

Sırt deseninin ve omuz bloklarının dişli yapısı karlı zeminlerde ilave çekiş sağlar. Bunun yanı sıra özellikle silikalı sırt karışımı ve kılcal kanallı blok yapısı kullanılarak ıslak zeminde mükemmel yol tutuş sağlar.



Kış Lastiği Hakkında Merak Edilenler;

 

Kış lastiği sadece karlı ve buzlu zeminlerde mi kullanılır?


Kış lastikleri tüm bir kış sezonu boyunca, Ekim`de aracınıza takılıp Nisan`da çıkarılabilecek ve bu süre içerisinde kötü hava koşullarından dolayı oluşabilecek risklere karşı sizi güvenle koruyacak lastiklerdir. Dolayısıyla kış lastikleri karlı ve buzlu zeminlerde yere tutunmayı sağlayıp zorlu kış koşullarına çok mükemmel cevap verebilmektedirler. Aynı zamanda, kuru ve ıslak zeminlerde ise performanslarında herhangi bir azalma olmaksızın güvenle kullanılırlar. Islak zeminlerde ise suyu en hızlı biçimde tahliye ederek ve lastiğin yolla temasının devamlı olmasını sağlayarak aquaplaning (suda kızaklama) riskini en aza indirir.



Bu lastikleri yaz aylarında kullanmanın sakıncaları nelerdir?


Kış lastikleri yazın kullanıldığında kullanılan sırt karışımının özelliğinden dolayı diğer lastiklere oranla daha çabuk aşınır ve gürültü seviyesi artar.


Diş derinliklerinde sınırlar nedir?

Diş derinliği 1.6mm`ye düşen lastiklerin değiştirilmesi, kış mevsiminde ise diş derinliklerinin en az 3mm olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Kış lastikleri kış sezonunun bitmesiyle Mart-Nisan aylarında araçlardan çıkarılmalı ve bir sonraki sezonda kullanım için karanlık ve rutubetsiz bir ortamda saklanmalıdır. Eğer evlerin balkonlarında saklanacaksa, siyah kalın bir naylon torba içerisine konulmalıdır.



Kış lastiklerinin standart lastiklere göre avantajları nelerdir?


En önemli avantajı düşük sıcaklıklarda özelliğini kaybetmeyen özel sırt karışımı ile kış koşulları için üretilmiş olmalarıdır. Ayrıca sırt desenin ve omuz bloklarının dişli yapısı karlı zeminlerde ilave çekiş sağlar. Bunun yanısıra özellikle silikali sırt karışımı ve kılcal kanallı blok yapısı kullanılarak ıslak zeminde mükemmel yol tutuş sağlar.



Lastik Kullanımı;

 

Lastik kullanımında çıkan bazı problemler ve sebepleri:
  • Viraj alırken ve dururken lastiklerin ötmesi: Düşük hava basıncı
  • Direksiyon hakimiyetinin azalması: Düşük hava basıncı, aşınmış lastik
  • Lastiğin omuzlarının fazla aşınması: Düşük hava basıncı, bozuk rot ayarı, standard dışı (geniş) jant kullanımı
  • Lastiğin tabanının ortasında aşırı aşınma, vuruntu, yalpalama: Yüksek hava basıncı, balansızlık, jantta/mekanik aksamda ayarsızlık, standard dışı (dar) jant kullanımı
  • Düzensiz aşınma: Bozuk rot ayarı


Genel Tavsiyeler;

 

  •  Lastiklerinizin havasını en az 15 günde bir kontrol edin.
  •  Karlı ve buzlu yollarda lastiğinizin hava basıncını kesinlikle düşürmeyin.
  •  Bozuk satıhlarda yüksek hız yapmayın.
  •  Kışın diş derinliğinin 3 mm.`den az olması çekişi olumsuz etkiler.
  •  Lastiğinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere çarpmaktan kaçının.
  •  Bijon somunlarının sıkılığını düzenli olarak kontrol edin.
  •  Uzun yola çıkarken ve araç yüklüyken hava basıncını 2 PSI arttırın.
  •  Supap kapaklarını kapalı tutun.
  •  Diş derinliği 1.6 mm.`ye düşen lastikleri mutlaka değiştirin.
  •  Lastiğinizi parlatmak için petrol ürünleri içeren deterjan veya cilalar kullanmayın.
  •  Stepne lastiğinizin basıncını da düzenli olarak kontrol edin.
  •  Araç üreticisi tarafından onaylanmış ebattaki lastik ve jantları kullanın.